Hoe werken tarot kaarten?

Wat zijn tarotkaarten en hoe werken ze?

Tarot kaarten leggen is een kunst en wordt gebruikt voor waarzeggerij. Iedereen kan tarotkaarten leren lezen, zolang ze zich openstellen voor paranormale krachten. In tegenstelling tot sommige andere paranormale vermogens is het lezen van tarot echter niet aangeboren. Je moet de kaarten bestuderen om hun betekenis te leren kennen. Pas als je de kunst goed hebt bestudeerd, kun je proberen te interpreteren wat de kaarten proberen te onthullen.


Wat zijn tarotkaarten?

Het eerste dat u over tarotkaarten moet leren, is wat er in de stapel zit. Tarot decks bestaan uit 78 kaarten met 22 grote Arcana en 56 Minor Arcana.

Elke kaart kan een krachtige betekenis onthullen als je weet waar je op moet letten. De symboliek op elke individuele kaart is belangrijk. Maar het is ook belangrijk om de plaatsing of rangschikking van de kaart in een legging te overwegen.


Grote Arcana

De grote Arcana- kaarten zijn de prachtig verfraaide ‘afbeelding’-kaarten in een tarotspel. Er zijn 22 grote Arcana-kaarten genummerd 0-21.

Deze kaarten worden gebruikt om ‘grotere geheimen’ of spirituele krachten en karmische leiding van het leven te interpreteren. Enkele van de grote Arcana-kaarten zijn:

 • De zon
 • De maan
 • De dwaas
 • De goochelaar
 • De geliefden
 • Kracht / rechtvaardigheid
 • De duivel
 • Het wiel van fortuin
 • De gehangene
 • Dood
 • De keizerin
 • De keizer

Elk van deze kaarten heeft een krachtige betekenis die essentieel is voor het interpreteren van de hele legging. U moet vertrouwd raken met elk van deze arcana-kaarten. Dit is de beste manier om een nauwkeurige meting te krijgen.


Kleine Arcana

De Minor Arcana zijn vergelijkbaar met de genummerde en gezichtskaarten in een normaal speelspel. Er zijn 56 kleine Arcana-kaarten verdeeld in 4 kleuren (meestal toverstokken, zwaarden, bekers en pentakels) en genummerd van 1-10. Elke reeks heeft ook vier kaarten met afbeeldingen (de pagina / boer, de ridder, de koningin en de koning).

Kleine Arcana-kaarten worden gebruikt om “kleinere geheimen” of de beproevingen en beproevingen van het dagelijks leven te interpreteren.


Tarot legging begrijpen

Nadat u de afbeeldingen achter elke afzonderlijke kaart heeft bestudeerd, moet u leren hoe u de legging begrijpt. Elke tarotmeting begint met het uitdelen van een aantal kaarten en deze in een specifieke opstelling of spreiding te plaatsen.

De positie van elke kaart in de tarotspreiding kan de betekenis veranderen en hoe deze moet worden geïnterpreteerd. Twee van de meest voorkomende legging bij het lezen van tarot zijn de 3 kaart legging en het Keltische kruis.


Driekaart legging

De driekaart legging  is de eenvoudigste manier van kaarten leggen en een goed startpunt voor beginnende mediums. Bij deze legging worden drie kaarten met de beeldzijde naar beneden gedeeld. De eerste kaart vertegenwoordigt het verleden, de tweede kaart vertegenwoordigt het heden en de derde kaart vertegenwoordigt de toekomst.

Er zijn veel verschillende varianten van drie kaartspreien. Andere drie kaartspreidingen kunnen bijvoorbeeld interpreteren:

 •   Hoe u uw doelen kunt bereiken: Kaart 1: waar u nu staat / Kaart 2: waar u wilt zijn / Kaart 3: hoe u er komt
 •   Liefde / relaties begrijpen: kaart 1: wat je wilt van een relatie / kaart 2: wat je partner wil / kaart 3: waar je relatie naartoe gaat
 •   Een beslissing nemen:  kaart 1: waar optie 1 u naartoe brengt / kaart 2: waar optie 2 u brengt / kaart 3: waar u rekening mee moet houden bij het nemen van een beslissing

Het Keltische kruis

Het Keltisch kruis is een meer geavanceerde legging met 10 kaarten. Er is een specifieke plaatsing die aan de ene kant van de tafel een kruis / cirkel vormt en aan de andere kant een lijn. De positie van deze kaarten creëert een specifieke betekenis die waarheden over het heden, huidige uitdagingen, het verleden, de toekomst, hoop / angsten, advies, externe invloeden, mogelijke uitkomsten en meer kan onthullen.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende tarot-legging, maar zelfs door deze twee arrangementen onder de knie te krijgen, kunt u zinvolle resultaten en unieke spirituele inzichten bereiken.


Wat kunnen tarotkaarten doen?

Tarotkaarten helpen ons het verhaal van ons leven te visualiseren. Ze houden onze ziel een spiegel voor en vereisen dat de lezer hun innerlijke wijsheid gebruikt om diepere waarheden te begrijpen.

Elk kaartspel met 78 kaarten helpt ons spirituele lessen te ontdekken en ons te begeleiden bij de uitdagingen van het dagelijks leven. Om een succesvolle lezing te bereiken, moeten we verder kijken dan de bewuste en onderbewuste geest om toegang te krijgen tot innerlijke wijsheid en universele waarheden.

Bij correct gebruik kunnen tarotkaarten een ongelooflijk hulpmiddel zijn voor richting en begeleiding.


Kunnen tarotkaarten de toekomst voorspellen?

Ja en nee. Een van de meest voorkomende misvattingen over waarzeggerij is dat elk detail van de toekomst vooraf is bepaald en dat de resultaten van je tarotlezing in steen gebeiteld zijn.

De waarheid is dat de toekomst vloeiend is. Tarotmetingen kunnen ons helpen de richting van ons huidige pad te begrijpen , zodat we veranderingen kunnen aanbrengen om onze toekomst te verbeteren.

Hoewel sommige helderzienden geloven dat we bepaalde bestemmingen en lot hebben die onvermijdelijk zijn, kunnen tarotmetingen ons nog steeds helpen dagelijkse beproevingen en beproevingen het hoofd te bieden. Ze kunnen ons helpen de richting van ons leven te begrijpen, om weloverwogen beslissingen te nemen die onze gewenste toekomst het beste ondersteunen.

Met andere woorden, tarotkaarten kunnen ons helpen voorspellen waar onze toekomst naartoe gaat. Als je de uitkomst wilt veranderen, is het aan jou om in het heden actie te ondernemen.


Waar halen tarotkaarten hun kracht vandaan?

Paranormaal begaafden hebben verschillende opvattingen over hoe tarotkaarten hun kracht krijgen. Sommigen geloven dat een bovennatuurlijk wezen, God of spirituele kracht de kaarten in een specifieke volgorde plaatst om betekenis te produceren. Anderen zijn van mening dat de opstelling van de kaarten puur lot is en dat het aan de lezer is om hun eigen talent te gebruiken om de juiste verbindingen te maken.

De meeste helderzienden zijn het er echter over eens dat je, om een goede lezing te krijgen, energie van binnenuit moet halen. Je moet in je ziel kijken en je eigen intuïtieve krachten gebruiken om de betekenis van de kaarten te interpreteren en de universele wijsheid van de collectieve geest aan te roepen.


Wat is het verschil tussen een vraaglezing en een open lezing?

Er zijn twee hoofdtypen tarotmetingen: vraagmetingen en open metingen.

 • Vraaglezingen. Dit is precies hoe ze klinken: ze zouden u moeten helpen een beslissing te nemen over een specifiek probleem waarmee u wordt geconfronteerd. U moet niet op deze metingen ingaan en een eenvoudig “ja” of “nee” antwoord verwachten, maar deze metingen kunnen u helpen bij het nemen van de beste beslissingen om uw levensdoelen te ondersteunen. De kleine arcana zal bijzonder belangrijk zijn tijdens het lezen van vragen.
 • Open metingen. Open metingen daarentegen zijn bedoeld om inzicht te geven in grotere aspecten van het leven. Ze kunnen u helpen de energieën te begrijpen die van invloed zijn op grote levensveranderingen, of u helpen inzicht te geven in algemene gebieden (bijvoorbeeld Uw relatie, carrière, gezondheid, familie, enz.). De grote arcana zal bijzonder belangrijk zijn tijdens open lezingen.

Kun je tarotkaarten gebruiken om vragen te stellen aan anderen?

Een van de geweldige dingen van tarotmetingen is dat je ze kunt gebruiken voor persoonlijke begeleiding, of je kunt ze gebruiken met vrienden.

Om je tarotkaarten op anderen te gebruiken, heb je eerst hun toestemming nodig. Als je een vraag wilt stellen, moet je gebruik maken van de collectieve wijsheid en je intuïtieve krachten gebruiken om de kaarten te interpreteren.

Lees hier welke vragen je kunt stellen bij tarot kaarten


De kaarten lezen

Nu je meer weet over tarotkaarten en hoe ze werken, is het tijd om zelf een lezing te ervaren.

De kaarten kunnen krachtige inzichten over ons dagelijks leven onthullen. Ze kunnen ons helpen belangrijke beslissingen te nemen, te begrijpen hoe we een probleem kunnen aanpakken of ons te begeleiden bij het bereiken van een levenslang doel.

Wanneer we ons openstellen voor waarzeggerij, kunnen we verder kijken dan wat voor ons ligt en dingen waarnemen buiten de bewuste geest. Het enige dat u hoeft te doen, is uw vertrouwen in de kaarten stellen en uw eigen intuïtieve en waarnemingsvermogen gebruiken om hun diepere betekenissen te begrijpen.